موضوع: "مناسبت ها"

انسان برای زندگی، نیازمند الگو است

انسان برای زندگی، نیازمند الگو است

   حجت الاسلام والمسلمین جواد میرزایی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه این شهرستان در مراسم دهه اول ایام فاطمیه که به همت حوزه علمیه خواهران در مسجد جامع گرمی برگزار شد؛ انسان را در زندگی نیازمند الگو دانست و بیان داشت: انسان حتی اگر در اوج کمال هم باشد نیازمند الگو بوده و برترین الگو برای زنان و مردان جامعه اسلامی حضرت زهرا (س) است.  

    وی در ادامه؛ اهل بیت حضرت رسول اکرم (ص) را بهترین الگو برای جامعه جهانی معرفی کرد و اظهار داشت: اگر انسان کمالات می خواهد، اگر انسان می خواهد از هر پلیدی به دور باشد به اهل بیت حضرت محمد(ص) چنگ زند چرا که مسیر هدایت از باب ایشان می گذرد.

    حجت الاسلام والمسلمین جواد میرزایی اهل بیت حضرت رسول اکرم(ص) را به مثابه کشتی نوح دانست و گفت: در طوفان های جهالت و گمراهی و در ایام فتنه و طغیان گناه، به رسول خدا(ص) تمسک کردن مهمترین راه نجات است. و هرکس به خانواده نبوت تمسک نکند غرق می شود و دوری از ایشان یعنی رفتن در آغوش هلاکت.

    رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان؛ حضرت زهرا (س) را برترین زنان جهان معرفی کرد و افزود : ایشان از جهت عبادت ، تربیت فرزندان، رفتار با همسایگان و…. نمونه زنان عالم است.

    وی در پایان بیان داشت: زنان جامعه اسلامی باید برای درخشیدن در دنیا، نسبت به مقام معنوی و تربیتی حضرت زهرا (س) بصیرت و آگاهی داشته باشند و با پیاده کردن روش های تربیتی آن حضرت در خانواده خود، زندگی خدا محور داشته باشند.

از دیگر برنامه های اجرا شده در این مراسم معنوی مداحی، سینه زنی و قرائت حدیث شریف کساء بود.

چرا شب قدر از هزار ماه بهتر است؟

☘️چرا شب قدر از هزار ماه بهتر است؟!☘️

علامه طباطبایی در تفسیر شریف المیزان ذیل آیه « لیله القدر خیر من الف شهر» می نویسد:


?این جمله به طور اجمال آنچه را که در جمله (و ما ادریک ما لیله القدر) بدان اشاره شده بود، یعنى عظمت آن شب را بیان مى کند، و مى فرماید: «بدین جهت گفتیم آن شب مقامى ارجمند دارد که از هزار ماه بهتر است.»

?و منظور از بهتر بودنش از هزار ماه به طورى که مفسرین تفسیر کرده اند بهتر بودنش از حیث فضیلت عبادت است، و مناسب با غرض قرآن هم همین معنا است، چون همه عنایت قرآن در این است که مردم را به سوى خدا نزدیک، و به وسیله عبادت زنده کند، و زنده دارى آن شب با عبادت بهتر است از عبادت هزار ماه. و ممکن است همین معنا را از آیه سوره دخان نیز استفاده کرد، چون در آنجا شب قدر را پر برکت خوانده، و فرموده : (انا انزلناه فى لیله مبارکه ).

?در کتاب شریف کافی به سند خود از فضیل، زراره و محمد بن مسلم از حمران روایت کرده که از امام باقر (علیه السلام) از معناى آیه (انا انزلناه فى لیله مبارکه ) سؤال کرد، فرمود بله شب قدر که همه ساله در ماه رمضان در دهه آخرش تجدید مى شود شبى است که قرآن جز در آن شب نازل نشده، و آن شبى است که خداى تعالى در باره اش فرموده : (فیها یفرق کل امر حکیم ).

?آنگاه فرمود: در آن شب هر حادثه اى که باید در طول آن سال واقع گردد تقدیر مى شود، چه خیر و چه شر، چه طاعت و چه معصیت، و چه فرزندى که قرار است متولد شود، و یا اجلى که بنا است فرا رسد، و یا رزقى که قرار است (تنگ و یا وسیع ) برسد، پس آنچه در این شب مقدر شود، و قضایش رانده شود قضایى است حتمى، ولى در عین حال مشیت خداى تعالى در آنها محفوظ است (و خدا با حتمى کردن مقدرات، العیاذ باللّه به دست خود دست بند نمى زند).

?حمران مى گوید: پرسیدم منظور خداى تعالى از اینکه فرمود (شب قدر بهتر است از هزار ماه ) چیست ؟ فرمود عمل صالح از نماز و زکات و انواع خیرات در آن شب بهتر است از همان اعمال در هزار ماهى که در آن شب قدر نباشد، و اگر خداى تعالى جزاى اعمال خیر مؤمنین را مضاعف نمى کرد، مؤمنین بجایى نمى رسیدند، ولى خدا پاداش حسنات ایشان را مضاعف مى کند.