عوامل عدم تحریف قرآن پس از تدوین مصحف عثمانی

يكي از مسائل بسيار مهم و اساسي قرآن پژوهي،‌ بحث عدم تحریف قرآن می باشد، که از جهات مختلفي مهم و تعيين‌کننده است. و پس از مسئله ی اعجاز يکي از مباحث زيربنايي در قرآن‌ شناسي محسوب مي‌شود. اگر مصونيت قرآن از تحريف (كاستي، افزايش، تغيير و تبديلِ مؤثر در معناي آيات) به اثبات نرسد، هرگونه استناد به همه يا بخشي از آيات قرآن مورد ترديد قرار مي‌گيرد؛ زيرا احتمال آنكه آيات مورد استناد، تحريف شده و آن چه مقصود خداوند بوده تغيير يافته باشد، منتفي نيست و با چنين احتمالي، استدلال به آنها نتيجه بخش نخواهد بود.
باور قطعی مسلمان ها بر آن است که قرآن مجید معجزه جاودانی نبّی مکـرّمِ اسلام -صلی الله علیه واله وسلم- است که به وعده و عنایت خدای منّان بدون کمترین تغییر و تحریفی در کاهش و یا افزایش آیات ، باقی مانده است هر چند افرادی مغرض یا به علت عدم دقت کافی در آیات و روایات و مدارک ، شبهه تحریف قرآن مجید را ناآگاهانه مطرح کرده اند . ولی عموم مسلمانان و شیعیان از گذشته تا حال به عدم تحریف قرآن به زیاده و کم، ایمان و اعتقاد دارند و در این زمینه از روشهای استدلالی متنوعی (دلایل قرآنی و نقلی، آیه حفظ و عدم اتیان باطل، اعجاز، شواهد تاریخی،) بهره گرفته و آثار پر شماری پدید آورده اند. گرچه در هرحال در مباحث تحقیقی و علمی همواره جای مناقشه باقی می ماند.
کلید واژه: قرآن، تحریف، عدم تحریف، مصونیت، آیه حفظ و عدم اتیان باطل، روایی، تاریخی، اعجاز ، آرای دانشمندان اسلامی .

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.